Suport Tehnic Motociclete

Comunitate moto

Pasiunile comune creează comunități. Iar rețelele de socializare și aplicațiile de apeluri video și mesaje instant ușurează comunicarea și localizarea unui motociclist aflat în impas.

Un grup de motocicliști ambițioși este gata să sară în ajutorul camarazilor aflați la ananghie sau mai rău, care au suferit un accident.

Emergency Ride&Ride

Grupul Emergency Ride&Ride este format din medici, asistenți și mecanici moto care și-au oferit disponibilitatea și răspund apelurilor motocicliștilor căzuți sau rămași în drum din cauza unei probleme tehnice.

Grupul de suport a fost format în 2019 iar în prezent numără peste 7500 de membri.

Puiu Vasilescu – Ride&Ride

Ride&Ride suntem noi, NOI cei care ne asigurăm de continuitatea faptelor bune pe care le ducem mai departe. Pe parcurs am format o structură de membri de tip Admin, care se implica în mod activ și real în evenimentele motocicliștilor, în modul de organizare și funcționare. Emergency Ride&Ride nu este un business, este construit pe acțiuni de tip voluntariat întreprinse de toți membri activi ai grupului .

Fiecare eveniment are particularitatea sa. În cazul accidentelor grave suportul acordat se oferă strict legat de  starea tehnică a motocicletei, a ridicării și depozitării acesteia. În privința motociclistului căzut autoritățile sunt cele care își fac datoria.

Grupul are o reacție promptă. În București se ajunge la o intervenție în câteva minute iar în țară timpul de intervenție este undeva la 20-30 minute. Voluntarii Ride&Ride sunt solicitați pentru probleme tehnice diverse (lanț, motor cu defect la pornire, pană, probleme la funcționarea motorului în parametri normali, baterie consumată, etc.). Se caută soluții și de cele mai multe ori motociclistul este scos din impas și își continuă călătoria.

Puiu Vasilescu – Ride&Ride

O defecțiune tehnică înseamnă că motorul nu funcționează în parametri normali, iar motociclistul nu își mai poate continua drumul. Preferăm să ne deplasăm la orice solicitare pentru că Motocicleta nu se repară prin telefon sau pe Facebook.

Ride&Ride Events

Pentru a evita problemele din trafic Ride&Ride promovează motociclismul responsabil și conducerea preventivă. Foarte mulți motocicliști începători sunt îndrumați și însoțiți de motocicliști experimentați în primele lor ieșiri pentru a rula în condiții de siguranță și a câștiga încredere în trafic. În cadrul evenimentelor organizate grupul oferă sfaturi tehnice și informații despre acțiunile de mentenanță necesare unei motociclete pentru a putea circula în condiții de optime.  

Puiu Vasilescu – Ride&Ride

Am descoperit oameni frumoși care împart aceeași pasiune și care își oferă ajutorul necondiționat pentru un coleg aflat într-o situație delicată. De fapt asta face Ride&Ride, este o pârghie între toți motocicliștii care doresc să ajute, să se implice și să se bucure de călătoriile și întrunirile lor.

Ajutorul de care ai nevoie – la un click distanță

Dacă vrei să te implici, să ajuți sau să primești sprijin din partea grupului alătură-te comunității Ride&Ride.
În prezent Comunitatea Ride&Ride numără peste 7500 de membri gata să sară în ajutorul motocicliștilor aflați în impas sau căzuți în trafic.

Telegram Chat – azi peste 2600 membri
Chat: t.me/rideromaniachat

Telegram Emergency – peste 2400 membri
Emergency: t.me/rideemergency

Ride&Ride Facebook – peste 7500 membri atât din țară cat și din străinătate

În spatele Ride&Ride se află multă pasiune și respect față de comunitatea moto. Evenimentele din trafic care implică motocicliști și lipsa unui astfel de suport în cadrul comunității moto l-a făcut pe Puiu Vasilescu să inițieze acest grup de suport în 2019.

Deși are doar 39 de ani, motocicliștii din grup îi spun tata Puiu. Puiu conduce motociclete de ani buni și are deja la activ peste 50 000 de kilometri rulați pe doua roți (motorizate). În prezent conduce un Suzuki Intruder M1800 și spune că simte același gol în stomac și aceeași teamă amestecată cu plăcere de fiecare dată când pornește la drum.

Înainte de a porni la drum Puiu iți recomandă să fii complet echipat, să verifici starea tehnică  a motocicletei și să nu uiți că mersul preventiv și conduita civilizată în trafic te scapă de multe ori de incidente neplăcute.

%d bloggers like this: