Piloți Motociclism Viteză

femei in motorsport

Femei-piloți, motociclism viteză

Alina Cristina Udrescu
Alina-Cristina Udrescu


A vrut să fie pilot de avion dar se simte în al nouălea cer pilotând o motocicletă. Alina-Cristina Udrescu este cea mai rapidă femeie motociclist din Romania și o prezență constantă în cursele de motociclism viteză.
După ce a câștigat titlul Ladies Trophy cu o Honda CBR 600 în 2013, în 2019 a fost prima participare românească la o competiție moto in Mexic. În prezent se pregătește pentru Cupa Europeana de Fete, însă totul depinde de evoluția COVID-19.

Ca gândul pe circuit – încet in trafic

Contrar așteptărilor, Cristina nu a intrat în anturajul moto pentru ca ar fi o tradiție de familie.  După ce a simțit fiorii adrenalinei ca și pasager, la 19 ani s-a hotărât să urmeze cursurile școlii de șoferi. La câteva luni, fără să aibă experiența de condus în trafic a încercat o sesiune de circuit. Anul următor a participat pentru prima dată la o cursa de motociclism viteză.

Alina-Cristina Udrescu – pilot motociclism viteză

Prima zi pe circuit a fost fascinantă. Eu am învățat sa merg pe motocicletă în poligonul școlii de șoferi și pe circuit. Pe stradă nu am prea mers. Senzația pe circuit era că asfaltul e foarte aproape de mine, deși nici măcar nu atingeam cu genunchiul pe jos atunci. Mersul pe circuit este inedit și trebuie experimentat de toata lumea!


Prima motocicletă pilotată pe circuit a fost Aprilia Rs125. Neîntreținută și forjată pe circuit de foarte mulți piloți, motocicleta s-a stricat repede.

După etapa Aprilia Rs125, Cristina a trecut la clasa 1000cmc cu o Honda CBR 954 și mai târziu Kawasaki zx10. Așa a continuat cursele timp de 6 ani după care a încercat din nou o motocicleta de 125cmc.

Acesta i-a purtat noroc și împreună au avut rezultate frumoase. Echipa și dotările de concurs au contat enorm.

A revenit la 1000cmc în 2011 iar in 2012 a schimbat clasa la 600cmc, motocicleta Honda CBR 600RR. De atunci alternează între 600cmc, 125cmc și mai nou 300 cmc la Stock 300 în cadrul MotoRC2020.

Prima participare românească la o competiție in Mexic

Cristina a participat la multe competiții, însă câteva i-au rămas aproape de suflet:

2009 Balcaniada, Serres – a câștigat cursa la 125cc.
2013 Ladies Trophy, Brno unde a reușit să termine competiția pe locul 1 la general la clasa 600 Ladies Trophy
În 2014 participa la prima cursă din Romania, la etapa RoSBK din Motorpark

Alina-Cristina Udrescu – pilot motociclism viteză

În 2014……mergeam bine atunci. Toți piloții aveau motociclete echipate cu anvelope noi, motociclete noi. Eu aveam motocicletă bună dar cauciucurile erau de la gunoi de la piloți mai rapizi. Cu toate acestea am terminat cursa pe locul 5 la clasa avansați 600cc.  

Experiența care ii va rămâne in suflet toată viața și care încă îi da fiori este participarea în 2019 la Italika Women’s International Cup. Aici a marcat și o premieră – a fost prima participare românească la o competiție in Mexic.

În 2020, Alina visează să participe la Cupa Europeana de Fete.

Alina-Cristina Udrescu – pilot motociclism viteză

Pentru a putea participa la aceasta cupă efortul financiar este enorm. Deocamdată totul este în coadă de pește, nu se știe ce se mai ține (covidutz…). Aș fi vrut sa fac o etapă măcar (wildcard), una din cele de la Misano. Dar pentru asta mi-ar trebui motor de împrumut/închiriat, loc la o echipă, banii de taxe și de drum să ajung acolo. Așa că orice parteneriat pentru acest efort este binevenit.

Dacă în trecut era ceva inedit să fii femeie într-un sport practicat cu preponderență de bărbați, acum acest lucru este normalitate. Romania are multe fete pe pistă și în trafic. Mișcarea începe sa se dezvolte.

Cristina recomandă:

Motocicliștilor (indiferent de sex) cărora le e teama de viraje, le recomand sa meargă într-un loc mai retras și să facă 8-uri acolo. Înveți foarte multe făcând acest exercițiu. Pot să urmeze niște cursuri “defensive”. Sunt destule locuri unde poți rula pe circuit în siguranță, sub îndrumare. Să nu fie timizi, să întrebe și să fie deschiși la sfaturi. E important să nu citească doar de pe internet și să rămână fixați pe ideile de acolo. Un mentor bun este extrem de important!

Frânezi târziu – accelerezi devreme

Fiecare cursă este un nou început. Auzi sunetul motoarelor ambalate și iți simți bătăile inimii. Respiri, vizualizezi. Există virajul perfect? Pentru Cristina depinde de încrederea pe care o are în ea în acea zi, în acel moment.  

Alina-Cristina Udrescu – pilot motociclism viteză

Eu am un stil mai incorect așa că pe acest subiect trebuie să lucrez foarte mult… Teoria e destul de complicată. Iar eu nici nu o cunosc perfect, darămite să o aplic perfect. Pe scurt vine așa: frânezi târziu accelerezi devreme

Când nu își permite să participe la curse este prezentă cu aparatul foto pentru a imortaliza momentele de pe circuit. Își dorește să participe în continuare la competiții și să fotografieze sportivii în timpul curselor.

Cristina este activă pe paginile de socializare. Amatorii de motociclism viteza o pot urmări pe Twitter, Facebook, Instagram sau YouTube

%d bloggers like this: