Asociația Femeilor Motocicliste

Asociația Internaționala a Femeilor Motocicliste – Divizia Româna

irezistibile, puternice, de neoprit

asociatia femeilor motocicliste Romania

Când o femeie își pune mintea la contribuție, poate muta munții. Când doua femei își unesc forțele pot mișca o tara. Inspirate de pasiunea lor pentru motociclism, Mihaela si Ina au adus împreuna în Romania Asociația Internaționala a Femeilor Motocicliste, în 2017.

Scopul lor este sa unească, sfătuiască și sa inspire motocicliste din toata țara.

Pâna acum peste 100 de femei s-au alăturat Asociației Femeilor Motocicliste din România și peste 750 le urmăresc paginile de socializare.

Ina Popa, vice-președinte WIMA România

Poate numerele nu-s așa importante, însă au ajutat Wima România (Asociația Femeilor Motocicliste din România) să organizeze două parade moto exclusiv feminine, să aibă o prezență bine pusă la punct la SMAEB, să organizeze diverse acțiuni în sprijinul comunităților defavorizate.

WIMA România și Women Riders World Relay

women riders world relay romania

Hayley Bell (Marea Britanie), inițiator al WRWR, spune ca menirea acestei ștafete a fost „să pună bazele unei comunități moto feminine, motocicliste care sa inspire, sa promoveze curajul, aventura, unitatea si pasiunea mersului pe doua roți in toate colțurile lumii.”

In 2019, peste 3500 de femei din 79 de țari au transportat și predat dintr-o țară în alta o ștafeta. Întreaga călătorie a acoperit peste 100 000 km.

In colțul românesc, ștafeta a călătorit din 31 Mai pana în 1 Iulie cu Luiza Gojol – ambasador WRWR și alte 20 de motocicliste, toate membre ale Asociației Femeilor Motocicliste – WIMA. Ștafeta a fost transportată pe motocicletă din Ucraina pâna in Bulgaria unde a fost predată echipei bulgare WRWR.

Mihaela Hodivoianu – președinte WIMA România

Am avut parte de o călătorie extraordinară și o primire călduroasă in Ucraina. Odată ce am traversat frontiera in Romania, ne-am bucurat de sprijinul comunităților moto din Suceava (North Gang Riders), Bârlad (Bikerboyz Barlad) și București.

Martie – luna Siguranței Pe Două Roți

Sigyranta pe doua roti

In parteneriat cu Black Helmets RC și Asociația Moto Free Riders, WIMA România este parte din campania Siguranță pe două roți.
Acest eveniment include mai multe acțiuni care se desfășoară în fiecare an în luna martie.


Desfășurata sub sloganul: E o viață in Joc, asigură-te! campania Siguranță pe două roți este organizată cu sprijinul Poliției Rutiere si are ca scop:

  • ridicarea gradului de conștientizare atât al motocicliștilor cat și a celorlalți participanți la trafic cu privire la siguranța pe drumurile publice
  • promovarea motociclismului responsabil pe drumurile din România
  • dezvoltarea aptitudinilor de conducere moto defensiva
  • învățarea unor abilități importante în acordarea primului ajutor pentru motocicliști 

Aceste evenimente încep si se termina cu petreceri la care sunt invitați sa participe toți motocicliștii. Una dintre aceste petreceri este dedicata femeilor motocicliste si este organizata de WIMA România.

Din 2017 WIMA a descoperit că în România există foarte multe femei motocicliste sau femei care doresc să părăsească locul pasagerului, să finalizeze cursurile unei școli de soferi și să conducă propria motocicleta.

Comunitatea femeilor motocicliste include motocicliști cu experiența, medici, instructori moto și multe alte sectoare. Pe pagina lor de socializare motociclistele românce încurajează, inspira și sfătuiesc motociclistele începătoare și aspirante. 

WIMA România a descoperit o mare aplecare a femeilor către motociclism, nevoia lor de a fi susținute și ascultate, și dorința de a face parte dintr-un grup închegat.

“Fără a desconsidera alte comunități moto, credem că un grup exclusiv feminin vine cu alte atuuri. Este calat pe înțelegere și comunicare mai mult decât pe competiție și teribilism, ceea ce din păcate se regăsește de prea multe ori în peisajul moto românesc.”

WIMA Romania Gallery:

%d bloggers like this: