Anarchy-Custom

Constructori români de motociclete

Dorin Racz, sau Bebe cum îl cunoaște lumea motociclistică este un constructor de motociclete originar din Campia Turzii.  După ce a câștigat tot ce se poate în  custom-ul din România, talentul lui Bebe a fost recunoscut și la nivel internațional in 2016 la Campionatul Mondial de Custom Bike Bulding, Intermot, desfășurat in Germania.
 
Campionatul de custom este organizat pe mai multe secțiuni în  cadrul cărora constructorii de motociclete își prezintă operele de artă.

El Lunes

La clasa Freestyle, Bebe și-a prezentat motocicleta El Lunes, un sporster din 2004. Motocicleta e o bijuterie pe două roți cu un motor H-D Sportster 883 în construcția căreia multe piese au fost lucrate manual.
(categoria freestyle e cea mai importantă din competiție, locul 1 la aceasta categorie te face automat campion mondial)

El Lunes a câștigat Locul 6 din 20 de motociclete realizate de constructori cu experiență din întreaga lume. Rezultatul a fost nu doar o mare realizare pentru constructorul tânăr din micul orășel din Transylvania dar și recunoașterea internațională a constructorilor români de motociclete despre care nu se știa mai nimic pâna atunci.

romanian-motorcycle-builders
El Lunes by Anarchy-Custom

Rise of Anarchy

Anarchy-Custom a revenit la AMD Championship în 2018 cu motocicleta Rise of Anarchy. Un Harley Davidson XL 1000 din 1973  cu piese lucrate manual. Motocicleta a câștigat locul 9.

La campionatul mondial sunt peste 100 motociclete înscrise și peste 80 competitori la fiecare ediție.

Dorin Racz despre experiența Intermot

Intermot… foarte tare! Recomand! Este unul dintre cele mai mari showuri/târguri/saloane moto din Europa. Cel mai mare câștig în urma acestor competiții este încrederea în mine! Cupele, sunt doar pocaluri de tinichea…

In 2019 Rise of Anarchy a câștigat mai multe premii, cel mai important fiind cupa Best of Show în Zurich Elveția, la o competiție de profil organizată de Swiss Custom.

Rise-of-Anarchy-custom-made-motorcycle
Rise of Anarchy by Anarchy-Custom

Campionatul Mondial 2020

Bebe lucrează acum din Sibiu, orașul care devine polul enduriștilor din întreaga lume în perioada Red Bull Romaniacs.
După motocicleta Rise of Anarchy, Bebe a început construcția unei noi motociclete pentru campionatul mondial de anul acesta. Constructorul pregătește o motocicletă construită integral acasă, până și motorul e preparat in the house.
In 2020, Intermot se va desfășura în perioada 7-11 Octombrie.

Dorin Racz

Inspirația… aș minți daca aș spune de unde vine… pur și simplu îmi vin ideile, le văd!

Până în prezent, Bebe are finalizate circa 50 proiecte. In funcție de proiect, detalii si direcția construcției, timpul de execuție poate dura de la 3 luni la 2 ani, rezultatul însă, este un spectacol.

Implicare locală
Wheels for Life – Câștigă un motor donând pentru SMURD

Anarchy-Custom s-a implicat și în proiectele locale, încercând să sprijine eforturile unor bărboși inimoși de a strânge fondurile necesare achiziționării unei ambulanțe de tip C pentru SMURD.
Asociația Beard Brothers în parteneriat cu Anarchy-Custom a organizat o tombolă. In urma unor donații de minim 100 lei și a tragerii la sorți, donatorii au putut câștiga o motocicletă construită de Anarchy-Custom.

Puteți afla mai multe despre proiectele Anarchy-Custom pe pagina de socializare sau puteți sa urmăriți noutățile publicate pe blog.


Contact:
e-mail: custom_4_ever@yahoo.com
telefon: 0040753688427

anarchy-custom-motorcycle-builders
%d bloggers like this: